A Tébláb Alapfokú Művészeti Iskola hivatalos rövidített neve.

A művészeti iskolai rendszer a zeneiskolák mintájára jött létre, mind a négy (zene, tánc, képző- és színházművészet) művészeti ágban. A Téblábban jelenleg néptánc tanszakon lehet tanulni.

Igen, amennyiben betöltötte a 6. életévét.

2×45 perces vagy 2×90 perces táncórákat tartunk, attól függően, hogy előképzőn, alapfokon, vagy továbbképzőn tanuló diákról van szó.

Kényelmes váltó ruha. Ajánlott pl. a testnevelés felszerelés, kiegészítve a lányoknak pörgős szoknyával és kopogós cipővel.

2 év előképző, 6 év alapfok, 4 év továbbképző.

Augusztus végén a beiratkozáson ki kell tölteni a hivatalos Téblábos jelentkezési lapot ami tartalmazza a személyes adatokat, valamit egy szülői nyilatkozatot, majd a megadott határidőig be kell fizetni a térítési vagy tandíjat.

Jelentkezési lapot lehet kérni az iskola titkártól vagy letölthető az iskola honlapjáról is.

6-22 éves korú gyermekek, fiatalok tanulhatnak nálunk táncolni.

Tanáraink szakképzett (Magyar Táncművészeti Főiskolát végzett) pedagógusok, szakmájuk kiváló művészei.

A Tébláb Alapfokú Művészeti Iskola 10 éves művészeti munka folytatásaként 1999-ben alakult meg a néptánc oktatására, és mára közel 300 gyermeket tanító intézményé vált.

Részletes bemutatkozás

Igen, a sikeresen teljesített tanulóink államilag kiadott, kemény fedeles bizonyítványt kapnak a tanév végén.

Természetesen vannak. A kisebbeknek még kevesebb (évi 2,3 alkalom) , a nagyobb csoportjainknak több (évi akár 10-15 alakom is).

Korábbi fellépéseink

Igen, a Tébláb rendelkezik saját ruhatárral, amit folyamatosan fejlesztünk, bővítünk.

A hatályos jogszabályok, az oktatási és költségvetési törvény ránk vonatkozó paragrafusai értelmében a szülőkre háruló anyagi hozzájárulás.

A hatályos jogszabályok értelmében az állam egy gyermek egy művészeti képzését támogatja. Ebben az estben a szülő térítési díjat fizet. Amennyiben a gyermek igénybe vesz egy másik művészeti képzést is (pl.: zeneiskola), akkor abban az esteben a tánciskolában térítési díjat, még a zeneiskolában tandíjat fizet a szülő a gyermeke után. Arról, hogy ki kapja meg (melyik intézmény) a gyermek után az állami támogatást, mindig a szülő dönt!

A térítési díj csoportos oktatásban (néptánc előképző heti 2 óra) 12.000 Ft/félév (333Ft/óra), a tandíj összege 20.000 Ft/félév (554 Ft/óra). A térítési díj csoportos oktatásban (néptánc előképző heti 4 óra, néptánc alapfok és továbbképző ) 20.000 Ft/félév (277Ft/óra), a tandíj összege 40.000 Ft/félév (554 Ft/óra).

A térítési – ill. tandíj befizetését a már eddig megszokott módon bankszámlánkra történő átutalással (TÉBLÁB AMI 11718000-20436869), vagy személyes banki befizetéssel (OTP BANK) kérjük megtenni, a gyermek neve, csoportja feltűntetésével. Kérjük fokozottan figyeljenek a megjegyzés rovat pontos kitöltésére! Az első féléves díjat az adott tanév október 15-ig, a második féléves díjat következő év február 15-ig kérjük befizetni.

Iskolai kereteken belül nincs, viszont az iskolánkat fenntartó Tébláb Táncművészeti Alapítvány szervezésén belül két (főként Téblábos szülőkből verbuválódott) felnőtt tánccsoport is működik. Pestszentlőrincen a TSZCS, Kőbányán a Koccintós Táncegyüttes.