Minden évben, május utolsó hétvégéjén, gyereknaphoz kapcsolódóan rendezzünk meg immár több, mint 2,5 évtizede tartott, és nemzetközivé fejlődött fesztiválunkat. Ez a rendezvény 2019-ben huszonhetedik alkalommal kerül megrendezésre. Közvetlen célunk, hogy teret adjunk a néptánc, népzene és más képzoő- és előadóművészeteket gyakorló és tanuló fiataloknak arra, hogy aktívan és sikeresen vehessenek részt egy kreativitásra, multikulturalitásra, játékra építő ifjúsági rendezvénysorozaton.

A program közvetett célja, hogy alapítványunk tevékenysége révén Dél-Pesten új minőségű együttműködési modell és fenntartható partnerkapcsolatok jöjjenek létre, és további európai országokkal bővítsük a már Közép-Európában jól mûködő civil művészeti-nevelési kapcsolatainkat.

A színpadi produkciók mellett fontosnak tartjuk további közösségi programok megjelenését is. Ilyenek például nagy népszerûségnek örvendô táncházaink, színházi bemutatóink, kirándulásaink.

Fesztiválunk rendszeres vendégei azok a határon innen és túlról érkező csoportok, akikkel évek óta szoros szakmai és baráti kapcsolatot ápolunk. Rendszeresen helyet adunk a testvérvárosi kulturális csoportok bemutatkozásának, illetve más európai együtteseket is vendégül látunk.